utorok 18. septembra 2012

Boj konečne rozhodutý

14. ligové kolo bolo vyvrcholením skvelej sezóny. O titul sa teoreticky bili 4 mužstvá, prakticky sa hovorilo iba o troch. Priebežný líder FC Kanianka, druhý v tabuľke F.C. Saint Agata Bolognese a FC Tajfun Neverice. Dôležité boli hlavne 2 zápasy, F.C. Saint Agata Bolognese nastupoval v domácom prostredí proti poslednému tímu tabuľky FC Sharks Vaniškovce a vo vzájomnom dueli sme sa stretli s FC Kaniankou na ich štadióne Arcadium, kde bolo neuveriteľných 60800 divákov. Prvú vážnejšiu príležitosť mal Imro Matuško po 24 minútach, ale desiaty ligový gól nepridal. V sobotu ho prekvapivo zastúpil Milan Burdiliak. Strelil 2 góly v rozmedzí 29. a 34. minúty, pričom medzi oboma gólmi mohol jeden pridať aj Habib Al-Shareef, ale jeho strela sa skončila iba na bočnej sieti. Po zmene strán sa už ale nemýlil Vojtěch Hyťha, ktorý hlavou zakončil roh od spomínaného Al-Shareefa. Ďalší gól mohol pridať opäť záložník Peťo Dlhopolský, ale ani on nepochodil. Tak dostali slovo domáci. Hernán Vallejos využil rýchlu prihrávku z hĺbky vlastnej obrany a znížil na 1:3. Posledný klinec do rakvy potom zatĺkol Santos Trigo, ktorý využil pošmyknutie sa jeho strážcu, následne mu rýchlo unikol a strelil štvrtý gól Neveričanov, vôbec posledný v zápase.

Druhý dôležitý zápas sa najprv vyvíjal v náš prospech. Hostia, Sharks Vaniškovce sa na pôde Saint Agata Bolognese ujali vedenia už v 10. minúte, ale o 2 minúty bol stav vyrovnaný a začínalo sa od znova. Priebežný titul z našich rúk nakoniec vzal slovenský záložník Ondrej Ivanina, ten rozhodol zápas v 83. minúte a titul teda nakoniec pripadol víťazovi tohto zápasu.

Tajfun sa posunul na konečné druhé miesto, Kanianka klesla o 2 priečky na 3. miesto a novými majstrami ligy sa stali hráči F.C. Saint Agata Bolognese.