streda 28. apríla 2010

2. kolo pohára

Namiesto predpokladaného priateľského zápasu naši chlapi vera odohrali 2. kolo Slovenského pohára. Súperom bol tím z inej kategórie, a to štvrtoligista FC 2311. Bez pochyby najsilnejší súper, ktorý na Tajfun Park pricestoval. Neverice boli opäť zahalené mrakmi, ktoré liali na štadión obrovské množstvo vody. A podobne ako v prvom kole ligy táto situácia fanúšikov neodradila, keďže ich prišlo 12000. Zápas sa vyvíjal jednoznačne a bez prekvapení. Za 17 minút sme už prehrávali 0:2. Potom prišla hrdinská chvíľa Bohuša Kopa, ktorý znížil na 1:2. Fanúikovia boli z gólu tak prekvapení, že temer zbúrali tribúny. Atmosféra bola ale úžasná. Do polčasu hostia strelili ešte 2 góly a v druhom polčase uzavreli na konečných 1:5. Cesta v Slovenskom pohári sa tak skončila v druho kole.

Jon Andersen: "Bol to skvelý zážitok. Síce sme prehrali, ale futbal musel potešiť. Na divákoch bolo vidno, že si to užívali. A to ani nehovorím o momente, keď sme dali gól, niečo také som ešte nezažil. Zápas bol skvelý. Chalanom som povedal, nech hrajú uvoľnene, predsa o nič nejde. Súper bol v každom ohľade nad naše sily, takže si to bolo treba užiť a nabrať užitočné skúsenosti."

Pre našich priaznivcov tu máme aj jednu správu zo zákulisia. Pankrác Kenderík dnes pretúpil z maďarského egomsc do poľského klubu ks wnc. Žiaľ, v súčasnosti je dlhodobo zranený, a lekári mu predpovedajú návrat najskôr za 4 týždne. Pretože Pankrác je náš odchovanec, Tajfun za jeho prestup zinkasoval 3650 €.